Πως θα νιώσω τη πρώτη φορά? - Λευτέρης Μόρρου | Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στη Θεσσαλονίκη
Υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας και θεραπείας ζεύγους στη Θεσσαλονίκη, συμβουλευτική γάμου, διαχείριση θλίψης και κατάθλιψης, διαχείριση άγχους.
ψυχολόγος Θεσσαλονίκη, ψυχολογος, ψυχοθεραπευτής, ψυχολογος θεσσαλονικη, ψυχοθεραπεία ζεύγους, διαχείριση άγχους, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη,
15495
post-template-default,single,single-post,postid-15495,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Πως θα νιώσω τη πρώτη φορά?

Πως θα νιώσω τη πρώτη φορά?

Παρόλο που είναι πιθανό κι αναμενόμενο να νιώθεις αμηχανία, άβολα, ή κάποια νευρικότητα κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίας με τον ψυχοθεραπευτή σου, η πρώτη αυτή συνεδρία συνήθως σου προσφέρει την ευκαιρία να αξιολογήσεις κατά πόσο είστε σε θέση να επικοινωνείτε οι δυο σας αποτελεσματικά και με σαφήνεια, και πόσο καλή αισθάνεσαι ότι είναι η επαφή σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι εσύ αυτός/ αυτή που κάνει την επιλογή!

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, παρατήρησε πως νιώθεις με τον συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτή και το θεραπευτικό πλαίσιο που αυτός δημιουργεί. Πρόσεξε κατά πόσο νιώθεις ότι σε «ακούει» πραγματικά, και πως σε κάνει να αισθάνεσαι ο τρόπος με τον οποίον σου μεταφέρει τις πληροφορίες, καθώς κι ο τρόπος με τον οποίον ανταποκρίνεται σ’αυτά που εσύ του λες. Μολονότι το να αποφασίσεις να εκθέσεις τα πιο ευάλωτά σου κομμάτια μπροστά σε κάποιον αρχικά “ξένο” άνθρωπο είναι πολύ φυσικό να σου προκαλεί άγχος κι αμηχανία, παρατήρησε εάν και κατά πόσο η αμηχανία σου μειώνεται καθώς προχωρά η συνεδρία σας, όπως και το αν νιώθεις την ανάγκη σιγά-σιγά να αποκαλύψεις όλο και περισσότερες και πιο σημαντικές για σένα πληροφορίες στον ψυχοθεραπευτή σου.

Είναι μεγάλης σημασίας να θυμάσαι ότι η ψυχοθεραπεία είναι πολύ πιο πλούσια, απελευθερωτική και δυναμική διαδικασία από ότι μια απλή παροχή βοήθειας για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.